Nyheter

Visumfrihet, feriereiser til Tyrkia

lagt inn 28. feb. 2020, 00:40 av Arne Eide   [ oppdatert 28. feb. 2020, 00:40 ]


Den 27. februar 2020, uttalelse fra talsperson for utenriksdepartementet i Tyrkia, Hami Aksoy, som svar på et spørsmål angående avgjørelsen om å gi fritak for visum til noen europeiske land.

For å opprettholde enhet i vårt visumregime overfor medlemmene av EU og Schengen-området, har Tyrkia besluttet å unnta visumkrav for innbyggerne i Kroatia, Irland, Malta, Portugal og Norge for deres turistreiser til Tyrkia for hver 90 dag innen en 180 dagers periode.

Dette beslutningen tar sikte på å øke turismepotensialet med disse landene, samt videreutvikle våre bilaterale forhold på andre områder.

Les om saken her

Tyrkia har som mål å være vert for 58 millioner turister i 2020

lagt inn 1. feb. 2020, 03:05 av Arne Eide


Tyrkia har som mål å tiltrekke 58 millioner utenlandske ferierende og øke inntektene fra turisme til mer enn 40 milliarder dollar i år, sa kultur- og turistminister Mehmet Nuri Ersoy mandag 6 Januar på et møte med tyrkisk reiselivs- og næringsforening, melder NTV.

Tyrkia var vertskap for cirka 51 millioner turister i 2019, og ga en omsetning på nesten 34 milliarder dollar, siterte NTV Ersoy.

"Tyrkias turismemål for 2023 er 75 millioner utenlandske turister med en inntekt på rundt 65 milliarder dollar," sa ministeren.

Tyrkia trenger en endring i tankesett og visjon for å realisere sine mål for turisme, en viktig sektor for landet, fortsatte ministeren. "Vi må spre reiselivsaktiviteter til alle 81 provinser i landet."

Ersoy la til at departementet hans jobbet med to nye store prosjekter i de vestlige provinsene Izmir og Aydın for å styrke den egeiske kystens profil.

Tyrkias billigere valuta har bidratt til å tiltrekke flere utenlandske ferierende siden en valutakrise slo inn i midten av 2018, og hjalp den med å balansere underskuddet på driftsbalansen.

I følge departementets data var middelhavsbyen Antalya landets mest populære feriemål i fjor. Det var vert for mer enn 14 millioner utenlandske besøkende, nesten 34 prosent av alle besøkende til Tyrkia, i løpet av de første elleve månedene av 2019.

Tyrkias nest mest populære feriedestinasjon i samme periode var Istanbul, som tiltrakk 13,8 millioner utenlandske ferierende.

Kilde: Ahval

Tyrkias Antalya blir verdens billigste feriemål

lagt inn 1. feb. 2020, 02:53 av Arne Eide   [ oppdatert 1. feb. 2020, 02:55 ]


Antalya er blitt den mest økonomiske feriedestinasjonen i sørlige Tyrkia melder det engelske nettstedet  Manchester Evening News mandag 27. Januar.

"Til tross for at de er populære blant turister som strømmer til den tyrkiske provinsen, har prisene holdt seg resolutt lave for reisende, og er dermed tjent til tittelen som den billigste byen i verden," sier nyhetsstedet.

Antalya slo rekordhøyt med over 15 millioner utenlandske turistbesøk i 2019.

Tyrkias flaggskip, Turkish Airlines, har bestemt seg for å legge til nye flyruter til Antalya, hvorav den siste kobler Storbritannias Birmingham til Antalya flyplass. Flyvninger på den nye ruten starter 3. juni og opererer to ganger ukentlig, ifølge Birmingham Mail.

Tyrkia søker å øke inntektene fra turisme for å bidra til å stimulere økonomisk vekst etter  valutakrisen i 2018 og som utløste en dyp økonomisk nedgang.

Regjeringen har redusert skattene til reiselivsaktører for å stimulere veksten i industrien og har brukt mer på å promotere landet i utlandet.

Kilde: Ahvalnews

Farlige dyr i Tyrkia

lagt inn 1. feb. 2020, 02:45 av Arne Eide


Det finnes giftige slanger i huggormfamilien i Tyrkia, og i de sørlige og spesielt sørøstlige delene av landet finnes det skorpioner. Sjansen for å treffe på disse er ikke stor, men du kan kanskje ha dem i tankene om du går fotturer eller beveger deg rundt i blant tette busker og kratt. Unngå å stikke hendene under steiner og i hull i bakken.

TUI med ny direkterute fra Haugesund til Tyrkia

lagt inn 1. feb. 2020, 02:31 av Arne Eide


Etter å ha vært nede en stund er Antalya på full fart tilbake som en av TUIs mest populære sommerreisemål.

Haugesund får ny direkterute til Antalya fra sommeren av med ukentlig avgang fra juni til og med august.


Vi har stor tro på at Tyrkia blir populært også blant de reisende fra Haugesund, sier kommunikasjons-ansvarlig Nora Aspengren i TUI.

Tall fra TUI viser at Tyrkia er blant destinasjonene med flest tilbakevendende gjester. Pris og tilgjengelighet samt mye godt vær er hovedårsakene.

– Kundene våre reiser tilbake år etter år, og det gjelder både barnefamilier og voksne. Dette er blant årets sommer-destinasjoner der du får absolutt mest for pengene, sier Aspengren

TUI utvider porteføljen med flere hoteller som er skreddersydd for voksne som reiser uten barn. 

Blant disse er Robinson Club Nobilis i Belek, Selene Beach i Avsallar og Flora Garden i Manavgat.

TUIs mest populære familiehoteller i Tyrkia er TUI Blue Pascha Bay og Blue Star Barut Suites.

Ny markedsplass

lagt inn 2. aug. 2018, 00:41 av Arne Eide   [ oppdatert 2. aug. 2018, 00:54 ]

Gravemaskin kan skimtes på bildet. Foto: Arne Eide

I enden av appelsin hagen kommer det ny markedsplass. Et stort område langs hele siden av Viking City er nå en stor gravemaskin i gang med planeringsarbeid. 

Det er felt mye trær og vi på Viking 20 hører anleggsarbeidet godt i disse dager. Etter en synsbefaring i går kan vi se at markedsplassen strekker seg langs hele Vikimng City og bak C-blokken vår og mot grensen til bonden. Det blir nok fint når arbeidet er ferdig. Kanskje det kommer en sykkelsti igjennom appelsin hagen? Det blir da veldig enkelt for oss å besøke den nye markedsplassen. Det er usikkert når tid den nye markedsplassen blir ferdigstilt.

Den tyrkiske sentralbanken er uavhengig

lagt inn 21. jul. 2018, 10:48 av Arne Eide

TYRKIA: Presidentens svigersønn, og nylig innsatt finansminister, Berat Albayrak, sier sentralbanken er uavhengig. FOTO: BURHAN OZBILICI AP

Tyrkias valuta, lira, har svekket seg til rekordnivåer. Nå slår presidentens svigersønn, som også er nyutnevnt finansminister, tilbake. 

Båttur anbefaling

lagt inn 21. jul. 2018, 09:30 av Arne Eide   [ oppdatert 21. jul. 2018, 09:32 ]


Gudrun Søreng sier at hun bare må bare få skryte litt av båtturen de var på torsdag denne uken med La Paz. Vi valgte en litt lenger tur enn normalt sier Gudrun, med tidlig avgang og med ankomst til Kemer igjen på kvelden. Men du verden for en opplevelse å gå litt lenger på båttur. Magiske bukter, bading på åpent hav, flyvefisk, skilpadder og en farge på havet som hører til de sjeldne. Kan anbefales på det sterkeste.

Vi har vært på mange familieturer med la paz de siste årene, syns det er helt vidunderlig. Kontakt TC Muzaffer Dönmez 😊

Reiste til Tyrkia for å gifte seg

lagt inn 22. jul. 2017, 04:22 av Arne Eide   [ oppdatert 22. jul. 2017, 04:26 ]


Karmøybuene Torleiv Langåker og Emilie Medhaug reiste til Kemer for å gifte seg. De fikk en opplevelse for livet og er til og med blitt kjendiser i sitt ferieparadis. 

Pappa til Torleiv, Finn Langåker var med på sin livs reise, og turen til Tyrkia ble utført med Torleiv og Emilie sin bil. Turen er nøye loggført i egen blogg.


Du hendelse for ein fine å goe Tyrkia reklame! Norsk media omtaler ofte feriereiser til Tyrkia negativt. Vi som ferierer her nede årlig i egne leiligheter kjenner oss ikkje igjen i det bildet norsk media fremstiller .

"Emilie sier at et fantastisk eventyr nå nærme seg slutten.
Ein tur som har sett spor i kvar å ein av ås. Eg har fått ønske mitt oppfylt. 
For 13 år si sa hun til sin mamma at om eg eingong sko gifte meg så sko det bli her - i Kemer, mitt andre hjem. Me har hatt me oss 45 fantastiske mennesker fra Norge som har vore me på denne reisen. Nå sette me kursen mot Izmir, videre te Hellas og tar cruise te Italia. 
Konne kje drømt om mer! Takk for nå ✨"


Denne trioen her har snart vore oppå einaen i 1 veka, 24 timer i døgnet! 👨‍👦‍👦
Finn👨🏼‍🍳 i baksete som kun snakka om neste måltid, Torleiv🕵🏼 som helst kunne tenkt seg å kjørt døgnet rundt uten stopp, og Emeline🙋🏼 som knipse bilder å konne helst tenkt seg å fortsatt denne reisen 1 måneds tid te🌍 
Idag har me kjørt i jønå 4(!!) land, og ska snart sjekka inn på hotell i Tyskland. Me følge ritualene og ete god mat å spele mattis te me sovne😅.

Linker til omtale i lokal Tyrkisk media:
Tyrkia har sommertid hele året

lagt inn 25. mar. 2017, 09:08 av Arne Eide

Sommertid

Mens vi i Europa stiller klokken tilbake en time natt til søndag, så gjør ikke Tyrkia det samme.
Årsaken er at Tyrkia i fjor innførte sommertid hele året. Fra søndag av vil Tyrkia derfor ligge bare en time før resten av Europa.

1-10 of 18