Nyheter‎ > ‎

Tyrkia har som mål å være vert for 58 millioner turister i 2020

lagt inn 1. feb. 2020, 03:05 av Arne Eide

Tyrkia har som mål å tiltrekke 58 millioner utenlandske ferierende og øke inntektene fra turisme til mer enn 40 milliarder dollar i år, sa kultur- og turistminister Mehmet Nuri Ersoy mandag 6 Januar på et møte med tyrkisk reiselivs- og næringsforening, melder NTV.

Tyrkia var vertskap for cirka 51 millioner turister i 2019, og ga en omsetning på nesten 34 milliarder dollar, siterte NTV Ersoy.

"Tyrkias turismemål for 2023 er 75 millioner utenlandske turister med en inntekt på rundt 65 milliarder dollar," sa ministeren.

Tyrkia trenger en endring i tankesett og visjon for å realisere sine mål for turisme, en viktig sektor for landet, fortsatte ministeren. "Vi må spre reiselivsaktiviteter til alle 81 provinser i landet."

Ersoy la til at departementet hans jobbet med to nye store prosjekter i de vestlige provinsene Izmir og Aydın for å styrke den egeiske kystens profil.

Tyrkias billigere valuta har bidratt til å tiltrekke flere utenlandske ferierende siden en valutakrise slo inn i midten av 2018, og hjalp den med å balansere underskuddet på driftsbalansen.

I følge departementets data var middelhavsbyen Antalya landets mest populære feriemål i fjor. Det var vert for mer enn 14 millioner utenlandske besøkende, nesten 34 prosent av alle besøkende til Tyrkia, i løpet av de første elleve månedene av 2019.

Tyrkias nest mest populære feriedestinasjon i samme periode var Istanbul, som tiltrakk 13,8 millioner utenlandske ferierende.

Kilde: Ahval
Comments